05 12 2015 eureka dios1 dcroderland 00205-12-2015 - Ondanks een gemiddeld ratingverschil van maar liefst 156 punten deed het eerste team van DIOS/Eureka zichzelf tekort tegen Roderland vanmiddag. Op bord één troffen de twee koplopers van het Limburgs senioren kampioenschap zich. Remon testte de omsingelingskwaliteiten van veelvoudig Limburgs kampioen Brion. Na een aanvankelijk kansrijk uitziende flankaanval wist Brion beetje bij beetje toch grip te krijgen op de de stand. In het middenspel kon Remon niet meer bolwerken nadat Brion veld 36 wist te veroveren.

 Martin trok zich helemaal niks aan van het ratingverschil met Rudi. Brutaal nestelde Martin zich dominant in het centrum en dwong hij Rudi te omsingelen. Pas na een onzorgvuldige postionele zet in het late middenspel kon Rudi tot winst komen. Jammer omdat we Martin graag een punt voor zijn moedige spel hadden gegund.

Op bord 3 liet Tom zien dat de serie winsten dit seizoen geen toeval zijn. Met oogstrelend modern openingsspel werd Maarten verslagen op zijn eigen terrein: de Keller. Na afloop gaf Tom aan door welke voor het oog nauwelijks waarneembare fout Maarten onder druk kwam te staan. De KVO en het afstraffen van het geforceerde verbreken van de KVO waren een genot. Technisch de sterkste partij die deze middag is gespeeld.

Op bord 4 verzuimde vader Peter winst te pakken tegen Hubert. De internist aan Kerkraadse zijde liet een vleugeldoorbraak toe tegen Peter Swelsen. Helaas koos Peter in de partij niet voor deze doorbraak maar besloot hij de witte schijf op veld 27in de rug te gaan aanvallen. In plaats van twee punten draaide de partij zich door deze keuze en werd het een onfortuinlijke nederlaag.

Op bord 5 gebeurde er van alles. Mark liet Peter in het middenspel ontsnappen uit een lange vleugelopsluiting. Door die escape kreeg Peter vleugels. Zet voor zet schoof Peter gedecideerd richting de streefstand die Hielke Hylkema in zijn beroemde boek over de flankaanval aangaf. Bij het verzilveren van het aan het alle kanten gewonnen eindspel raakte Peter echter helaas het spoor kwijt. Het behaalde punt voelde als verlies. Op bord 6 wist Dick te profiteren van de iets te moedig opgezette van Gesthem doorstoot van Frits. Frits werd gedwongen om deze doorstoot af te ruilen en kwam daarna in een onmogelijke lange vleugelopsluiting terecht. Na eerst schijfwinst vervolgde vervolgens nog een kleine damcombinatie. De conclusie van deze middag is dat ons eerste team in deze vorm kansrijk is tegen ieder team in Limburg.