Welpenteam van de Wegwijzer 7e op Nederlands Kampioenschap
 
Persoonlijke successen Sohrab Levi en Julieweb25-05-2019 – Het gaat hen op dit moment behoorlijk voor de wind daar op de basisschool de Wegwijzer. Zowel in teamverband als individueel spelen de jonge dammertjes zich zo langzaam aan behoorlijk in de picture. Tegenwoordig moet men toch ook weer rekening gaan houden met een Limburgse jeugdspeler of een Limburgs jeugdteam op een NK of aanverwante competitie. Dit alles dankzij Olga Kamychleeva die in haar vrije uurtjes bezig is met de training van de talentjes op de basisschool in het Heerlense Zeswegen.
 
Om in de Finale van een Nederlands Kampioenschap te mogen spelen moet je je eerst plaatsen via de Halve Finales. Topspelertje van ‘de Wegwijzer’, Sorab Amin deed dit op 6 april jl vol overtuiging en eindigde bij de HF voor welpen in het Gelderse Huissen op de derde plek en verzekerde zich daarmee voor deelname aan het NK op 1 juni. Ook Melvin Koullen, Levi van Driel en Julie Simonis behaalden in de afgelopen periode persoonlijke successen. Melvin eindigde op 4 mei op de vierde plek van het NK Pupillen, (grote zus Darja, werd een dag eerder tweede bij het NK voor junioren meisjes).
 
Levi reisde op 18 mei naar Culemborg waar de plaatselijke vereniging ‘Denk en Zet’ het Open NK voor Benjamins (t/m 8 jaar) organiseerde. Na een spannend toernooi legde Levi beslag op een prachtige derde plaats! Julie tenslotte, mocht in Den Haag deelnemen aan het NK voor welpen meisjes. Ook hier werd er stevig om ieder puntje gevochten en na 13 ronden eindigde Julie op een verdienstelijke 9e plek!
Prachtige resultaten op individueel vlak natuurlijk maar ook in teamverband doen ‘de Wegwijzertjes’ goede zaken.
 
Op 13 april reisde een pupillenteam van de school af naar Dongen om deel te nemen aan de Halve finales schooldammen. De insteek vooraf was vooral om de spelertjes wedstrijdervaring op te laten doen. Immers het gros van de teams zijn gerenommeerde viertallen die al vaker aan dit soort toernooien hadden meegedaan. Verrassing alom want als leeuwen vocht het Heerlense viertal zich naar een fantastische 7e plaats op de eindranglijst.
Op diezelfde dag werd in Heerlen bij SamSam hetzelfde toernooi gespeeld maar dan voor de welpenteams. Zie de link hieronder voor het verslag op de website van Dios/Eureka. De Wegwijzer speelde mee met twee viertallen waarvan het eerste viertal overtuigend op de eerste plek eindigde en daarmee een plek in de finale van 25 mei veilig stelde.
 
NK Schooldammen voor welpenteams
25 05 2019 Finale NK schooldammen welpenteams 024webAfgelopen zaterdag (25 mei 2019) reisde de afvaardiging van ‘De Wegwijzer’ met drie auto’s naar het Gelderse Heerde voor de finale van het NK schooldammen voor welpenteams. Vijf spelertjes, Sohrab, Levi, Timme, Stijn en Julie zouden het viertal gaan bemannen terwijl enkele vaders, moeders opa’s en oma’s de verrichtingen vanaf de zijlijn zouden gaan volgen. Een en ander werd uiteraard geregisseerd door teamleidster Olga die haar welpjes grondig had voorbereid op deze spannende dag. Insteek was zo hoog mogelijk eindigen natuurlijk maar belangrijk was ook dat er genoten en geleerd werd van de ervaringen die deze dag opgedaan werden. De tafel met prijzen werd vooraf met grote ogen bewonderd en zorgde voor een extra stimulatie om nog eens extra goed je best te doen. Na het openingswoordje en de uitleg van de regels die deze dag zouden gelden, werd aan de eerste ronde begonnen. Niet minder dan 20 teams schoven voorzichtig door de eerste ronde en na een klein half uurtje waren de eerste uitslagen bekend en was de toon gezet.
 
Met 7-1 werd ‘De Finne’ uit Aldeboarn door 'de Wegwijzertjes' aan de zegekar gebonden en was het toernooi bijzonder goed van start gegaan. De tweede ronde leek aanvankelijk ook op een overwinning uit te lopen maar het team uit Julianadorp verzette zich hevig en slaagde er in om de stand op 4-4 te houden. De derde ronde werd een debacle van jewelste. Slechts 2 bordpuntjes werden gehaald tegen de school uit Hoogeveen. Kleine troost was wellicht dat zij de uiteindelijke winnaar zouden worden en dat bij de volgende ronde een minder sterk viertal zou worden geloot aangezien er volgens het zogenaamde Zwitsers systeem werd gespeeld.
 
25 05 2019 Finale NK schooldammen welpenteams 019webIn de vierde ronde werd gespeeld tegen de ‘School met de Bijbel ‘uit Bleskensgraaf. Deze ronde ging weliswaar iets makkelijker maar tenslotte had ieder team zich door de Halve Finales heen gevochten en hadden zij allemaal al ervaring opgedaan. De eindstand bleef steken op 4 tegen 4. Daarmee had ‘De Wegwijzer’ vier punten bij elkaar gespeeld bij het ingaan van de pauze. Een boterhammetje en een drankje werd genuttigd en buiten kon even stoom afgeblazen worden en energie opgedaan worden voor de laatste vijf ronden.
 
De vijfde ronde begon voorspoedig voor de Limburgse welpjes. Met wederom 7-1 werd de school uit Wapenveld aan de kant geschoven en was het vertrouwen in eigen kunnen weer terug. ‘De Kinderkring’ was de volgende tegenstander. Dit was het team waarvan wij vooraf gedacht hadden dat zij de uiteindelijke winnaar zouden worden dus het zou een stevige klus worden tegen dit viertal te scoren. De opdracht bleek ook te moeilijk uiteindelijk want met 2-6 werd verloren van de school uit Woubrugge. Nog drie ronden te gaan en ‘de Wegwijzer’ stond halverwege de middag prachtig in de middenmoot. Geen tijd voor op de lauweren te gaan zitten, hoewel dat langzamerhand wel een aantrekkelijk idee werd, want de volgende tegenstander stond alweer op het programma.
 
25 05 2019 Finale NK schooldammen welpenteams 004webPater Jan Smid’uit Heerhugowaard was een tegenstander waar 'de Wegwijzertjes' niet van hoefden te verliezen. Helaas was de vermoeidheid reeds toegeslagen en bleek de middag voor de Limburgse debuterende welpjes net iets te lang te worden. Met 5-3 werd de confrontatie verloren en zakte het team voorbij de middenmoot. Streven was om toch nog om te proberen precies in het midden, op een 10e plek uit te komen. Olga belegde een tactisch overleg, sprak haar spelertjes een flinke dosis moed in en overtuigde hen dat alles nog mogelijk was. Het beoogde doel had succes want de laatste twee ronden overklasten de welpjes zichzelf en wonnen zij de twee duels achtereenvolgens met 5-3 en 7-1.
 
Omdat de wedstrijdleiding de laatste verrichtingen niet deelde met de aanwezige spelers en toeschouwers werd de prijsuitreiking enorm spannend. Hadden 'de Wegwijzertjes' toch nog die beoogde tiende plek behaald of misschien toch net niet? Bij het opnoemen van de twaalfde en elfde plek werden de vingers gekruist en de adem ingehouden. ……..een flinke zucht was te horen want gelukkig waren deze plekken voor twee andere teams. Nou die tiende plek was binnen glunderde het op de gezichtjes van de Heerlense welpjes. Het vijftal stond al vooraan om de verdiende felicitaties en het mooie herinneringslintje in ontvangst te nemen.
 
25 05 2019 Finale NK schooldammen welpenteams 002webMaar ook bij het opnoemen van de tiende plaats werd niet hun naam omgeroepen. Vol ongeloof keken de vijf welpjes elkaar weer aan ………Ook de negende en achtste plek werd niet om het Heerlense welpenteam gevraagd. Ze zouden hun toch niet vergeten hebben? Maar dan ……eindelijk werd onder luid applaus ‘de Wegwijzer’ uit Heerlen naar voren geroepen. Vol trots ontvingen ze het begeerde lintje, namen de felicitaties dankbaar in ontvangst en genoten van hun paar minuten in de spotlight terwijl zij poseerden voor de diverse fotograven.
Direct daarna zocht het vijftal naar hun begeleidster Olga op om, alsof ze het nog niet gehoord had, de ervaringen met haar te delen. Een trotse Olga feliciteerde glimlachend haar team en met gejuich werd besloten om op de terugreis een Mc-Donalds te bezoeken.
 
Links naar de standen en uitslagen op toernooibase
Individueel
06-04-2019 – HF NK Welpen 2019 (Sohrab Amin):
 
03-05-2019 – NK Junioren meisjes 2019 (Darja Koullen):
 
04-05-2019 – NK Pupillen 2019 (Melvin Koullen):
 
04-05-2019 - NK welpen meisjes 2019 (Julie Simonis):
 
18-05-2019- Open NK Benjamins 2019 bij DEZ Culemborg (Levi van Driel):
 
In teamverband
13-04-2019 – Verslag van de HF NK Schooldammen voor welpenteams 2019:
 
13-04-2019 – HF NK Schooldammen voor welpenteams 2019. (De Wegwijzer)
 
13-04-2019 – HF NK Schooldammen voor pupillenteams. ( De Wegwijzer)
 
13-04-2019 – HF NK Schooldammen voor welpenteams. (de Wegwijzer)
 
25-05-2019 – NK Schooldammen voor welpenteams. (De Wegwijzer):