23 03 2019 Melvin wint HF NK Pupillen in Eindhovenweb 00123-03-2019 – In Eindhoven is Melvin er overtuigend in geslaagd om de finale van het NK voor pupillen te bereiken. Ongeslagen, met 14 punten uit zeven partijen, heeft Melvin zijn ticket voor het hoofdtoernooi veilig gesteld.

Aan het einde van de vorige wedstrijddag stond onze pupil al fier boven aan de ranglijst met op 1 puntje achterstand concurrente Daria Shulepova. Aan het begin van deze wedstrijddag stond als eerste de ontmoeting met deze Daria op het programma. Melvin deed zijn plicht en won de eerste partij van deze dag. De directe concurrentie lieten meteen al wat steekjes vallen waardoor er al een gat van drie punten was geslagen met de nummers twee tot en met zes.

De laatste twee ronden bleven spannend. In ronde zes won Melvin wederom en deelden Daria Shulepova en Tanya-Marie Cnossen de punten. Mila Rijlaarsdam won haar partij en steeg van de vierde naar de tweede plek. Het verschil met Melvin bleef echter drie punten.


In de laatste ronde delfde deze Mila het onderspit tegen Melvin waardoor ze weer naar de vierde plek zakte. Tanya-Marie Cnossen won haar partij en eindigde op de tweede plaats. Oleksandra Chumachenko won van de ongelukkige Daria Shulepova en bemachtigde daarmee de derde plaats in Eindhoven.

Naast Melvin, Tanya en Oleksandra mogen ook Mila Rijlaarsdam en Alexei Ovsyanko naar de finale die van 29 april tot 4 mei in Den Haag zal worden gespeeld.


Foto: Brainsport Eindhoven

Toernooibase: HF NK Pupillen 2019 in Eindhoven