06-10-2007- HF NK Pupillenteams - Het pupillenteam van Eureka heeft een prachtige damdag in Wageningen gehad. Na twee ronden werd zelfs al hardop gedacht aan een NK-finaleplaats, maar helaas ging daarna de beslissende wedstrijd met 3-5 verloren. Jammer dat ons nieuwste talent Tom (uit het bekende dammersgeslacht Swelsen) verhinderd was, met hem erbij had Eureka vast en zeker voor een stunt weten te zorgen! 

 

 

 

Zelfvertrouwen

Een fantastisch resultaat direct in de eerste ronde. Het vermaarde Constant-Charlois uit Rotterdam werd overtuigend met maar liefst 6-2 van het bord geveegd. “Die uitslag was heel goed voor ons zelfvertrouwen” analyseerde Sylvia na afloop van het toernooi. Daarna volgde weliswaar een 8-0 nederlaag tegen de het favoriete team van thuisclub WSDV, maar toen stonden nog alleen maar wedstrijden op het programma tegen viertallen die nog (bijna) geen punten hadden. Vol goede moed traden de jeugdige Eurekanen dan ook aan tegen Univé CTD. En winst heeft er zeker ingezeten, maar jammer genoeg werd toch net verloren en daarmee was de finaledroom over. Tenslotte nog wel een mooie laatste ronde: TDV uit Tilburg (het uiteindelijke kampioensteam) werd keurig op 4-4 gehouden. Al met al een resultaat waar begeleider Bert tevoren direct voor zou hebben getekend!

Schitterende prestatie

Hoewel eerst afgemeld wegens ziekte en nog steeds niet 100% fit, werd Michelle topscorer met 6 uit 4. Uiterst geconcentreerd achter het bord zittend en haar bedenktijd goed verdelend bewees Michelle haar waarde voor Eureka. Werkelijk een schitterende prestatie! Ook Sylvia was goed in vorm, zij boekte een mooie 50% score. Jitse speelde eigenlijk veel te snel (gemiddeld 3 à 4 minuten per partij; het speeltempo was 20 minuten). Maar sommige van zijn veel oudere en grotere tegenspelers waren kennelijk zodanig onder de indruk van de als kanonskogels op hen afgevuurde zetten, dat Jitse toch 3 punten (uit 4) wist bijeen te sprokkelen. Last but not least Dieuwke: heel goed haar best gedaan, het vaak nog lang volgehouden, soms wat pech met de loting, maar helaas geen punten voor onze invalster.

Happy Meals

Slechts bij het behalen van een finaleplaats zou op de terugreis Mc Donalds worden bezocht, doch Bert vond dat ze het nu toch ook meer dan verdiend hadden. Vandaar dat in de buurt bij Nijmegen een aantal Happy Meals en aanverwante producten verorberd werden, waarna tegen vijf uur luidkeels zingend De Weijenberg weer werd bereikt.