15-07-2016- NK Meisjes junioren – Met nog één ronde te spelen heeft Darja Koullen in Katwijk  het Nederlands kampioenschap voor junioren meisjes op haar naam geschreven. Met deze titel volgt ze Marieke Altena op die dit toernooi ook haar tegenstandster was.

Afgelopen woensdag begon het meisjestoernooi, georganiseerd door Damclub Rijnsburg, met slechts vier deelneemsters. Om deze reden werd er ook een dubbele ronde gespeeld. Darja opende het toernooi voortvarend met twee overwinningen en eiste meteen de koppositie voor zich op. In de openingsronde moest Tamar Visser het onderspit delven  en s-middags won Darja ook nog eens overtuigend van Khaliun Eever.  Directe concurrente, Marieke Altena, kwam niet verder dan twee remises en volgde op twee punten achterstand.

Donderdag 14 juli zou beginnen met de verwachte thriller tussen Darja en Marieke. De opening verliep soepel voor beide speelsters waarbij Marieke voor het centrum koos en Darja met name aan de flank actief was. Het middenspel kenmerkte zich vooral door de vele ruiltjes en de manier waarop Darja langzaam maar zeker meer grip op het spel kreeg. Uiteindelijk drukte Darja door met haar sterk spel en won de partij waarmee ze met zes punten fier aan de kop bleef.

Het ingelaste lasergamen van donderdagmiddag zorgde voor een welkome afwisseling halverwege het toernooi en ook s-avonds werd het nog gezellig met vlees van de barbecue. Na deze periode van ontspanning kon vrijdag de tweede helft van het toernooi beginnen met een riante voorsprong van onze Darja!

De tweede helft

Net als woensdag was ook vandaag Tamar Visser de eerste tegenstandster van Darja en net als in de openingsronde won Darja overtuigend van haar opponente. De naar de tweede plek opgeklommen Tamar moest haar plaats nu weer afstaan aan Marieke die haar sportieve plicht deed en won van Khaliun Eever. Darja stond met vier punten voorsprong nog altijd uiterst comfortabel op de eerste plaats.

s-Middags de tweede ontmoeting van Darja met Khaliun Eever. Een rustige partij waarbij de remisegrens niet overschreden werd.  Dat ene puntje zou immers genoeg zijn voor Darja om voortijdig al kampioen te worden. Na nog een kleine slagwending werd op de 41e zet dan de vrede getekend en was de titel binnen.  Een sterk toernooi van onze jonge aspirante!  Van harte proficiat Darja!!

Marieke die vooraf als gedoodverfde favoriet aanschoof verloor tot overmaat van ramp van Tamar die daardoor weer stuivertje verwisselde op de ranglijst en nu beslag legt op de tweede plek. Morgen word dan nog de laatste ronde gespeeld om de overige plaatsen. Darja speelt dan tegen Marieke en Tamar en Khaliun splen dan tegen elkaar.

 

Lees ook: Weer een kampioen bij de vereniging