02-09-2016 - In het Poolse Karpacz is vandaag de WK Match om de wereldtitel bij de vrouwen begonnen. Onze Olga neemt het dan op tegen de Poolse Natalia Sadowska. Ter voorbereiding heeft Olga met Alexander Balkakin getraint, met Heike Verheul partijen geanalyseerd  en heeft zij deelgenomen aan onder andere het zomertoernooi MTB Open in Hoogeveen.

De tweekamp omhelst negen ronden. Bij winst in een gewone partij levert dit meteen 12 punten op. Bij remise volgt een rapidpartij die bij winst 8 tegen 4 punten oplevert. Volgt er weer een remise dan wordt er een blitzpartij gespeeld. Hier is bij winst de puntenverhouding 7 tegen 5. Is ook de blitzpartij remise dan krijgen beide speelsters 6 punten

Vol goede moed stapte Olga afgelopen woensdag op het vliegtuig met secondante Heike Verheul. Op Facebook stromen de succeswensen in overvloed binnen op de  pagina die speciaal is ingericht om over de dagelijkse avonturen te berichten.

Na een dagje rust om even de buurt te verkennen begon vandaag in Hotel Nowa Królowa Karkonoszy, de eerste partij van de WK MatchHelaas begon voor Olga de tweekamp niet zoals gedroomd. Na een partij waarbij beide speelsters elkaar een beetje aftastten, kwam Olga toch iets onder druk te staan en miste zij de remise. De tussenstand komt daarbij op 12-0 voor de Poolse te staan.