16 02 2019 Laate clubcompetitie wedtrijd 2018 2019 00116-02-2019- De laatste competitiedag is voorbij en we mogen stellen dat we een prachtig seizoen achter de rug hebben. Niet alleen heeft ons eerste team zich gehandhaafd in de hoofdklasse maar heeft ook ons tweede team, onder leiding van Ivar Jansen, een voorbeeldige vijfde plek veroverd in de tweede klasse. Na afloop van de wedstrijden in de Weijenberg, werd in Hulsberg nog nagepraat en genoten van de gerechten die Tanja, de dochter van onze Raymond, voor ons klaar had gemaakt.

Die morgen ontving het eerste team de spelers van ‘020’ uit Amsterdam. Een zware dobber voor de allerlaatste krachtmeting van dit seizoen. Omdat er eigenlijk niets meer op het spel stond, werd besloten om enkele jeugdige spelers eens te laten proeven aan het niveau van de hoofdklasse. Zodoende werden Marijn Jans, Jasper Kole en Ivar Jansen naar voren geschoven om plaats te nemen tegen de vereniging, die met slechts negen man aantrad, uit de hoofdstad.
 
Hoewel Ivar vandaag in het eerste team mocht spelen, bleef hij toch ook de teamleider van het tweede team. Dit team nam het in de tweede klasse op tegen het combinatieteam van ‘Dammend Tilburg’. Een enorme opsteker voor onze vereniging was het debuut van Leen de Rooij als speler van Dios/Eureka. De sympathieke schrijver, problemist en voormalige schoolmeester nam plaats aan het eerste bord..... De Brabanders moesten het op de laatste dag helaas stellen met een man minder waardoor na een uurtje onze Albert al twee punten in zijn zak mocht steken en de wedstrijd voortvarend was begonnen.
 
16 02 2019 Laate clubcompetitie wedtrijd 2018 2019 007Zoals al verteld, zou het een zware dobber worden voor ons eerste team. Uitgerekend onze topscorer, Michel Stempher, lootte tegen de speler die de weg naar Limburg niet gevonden had. Weliswaar twee punten na een uurtje maar natuurlijk heel jammer dat hij geen partij kon geven. De wedstrijd begon dus enigszins hoopvol. Marc verloor daarna wel van Johan Bastiaannet maar Hubert hield de tussenstand in evenwicht met een verdienstelijke remise.
 
Daarna ging het mis! Tom, Ivar, Jasper en Eddy verloren hun partij. Maarten hield zijn tegenstander tussendoor wel nog op een puntendeling maar met een tussenstand van 4-12 is de wedstrijd al gelopen. Tijdens de laatste stuiptrekkingen van deze wedstrijd wint onze Marijn nog zijn partij! (een beetje gelukkig ..dat wel) en speelt Theo als laatste naar een prima remise! Eindstand 7-13 en een ervaring rijker!
 
16 02 2019 Laate clubcompetitie wedtrijd 2018 2019 006Toen Theo als zijn partij afsloot was de wedstrijd van het tweede team allang voorbij. Waar het eerste team nog flink aan de bak moest liep in het tweede team alles op rolletjes. Albert kreeg twee punten op zijn naam door de speler die niet aanwezig was. De rest van onze spelers kregen vleugels. Met uitzondering van Leen en Herman die beide voor een puntje zorgden, wonnen Paul, Melvin, Raymond, Johan ,Martin, Remon en Jacques allemaal hun partij! Niemand verloor dus vandaag in het tweede en Melvin ,Johan en Paul mochten zelfs op een ‘blauwe’ vermelding op toernooibase rekenen.
 
Het clubkampioenschap is voorbij en een prachtig seizoen is waardig afgesloten met een etentje bij ‘In de Wiesj’ in Hulsberg, een schitterende opgeknapte hoeve waar Tanja, dochter van Raymond, achter de kookpotten de scepter zwaait. We hebben lekker gegeten met een gezellige groep van zo’n dertig mannen en vrouwen. De fraaie momenten van het seizoen werden nogmaals aangehaald en verschillende ambitieuze plannen werden over de tafel gedeeld.
 
16 02 2019 Laate clubcompetitie wedtrijd 2018 2019 008Voorzitter, Tom Swelsen, hield nog een kort toespraakje waarin hij iedereen bedankte voor hun inzet. Hierbij werden ook de topscorers nog even in het zonnetje gezet. ( Michel in het 1e team en Raymond in het 2e team.) Het belang van de clubavond werd aangehaald als ook de verschillende functies, taken, trainingen en andere bezigheden waar verschillende personen zich ook naast de vereniging mee bezighoudt.
 
Concluderend mogen we stellen dat een groep fijne mensen, met verschillende kwaliteiten verenigd zijn in een prachtige vereniging. Niet alleen gezelligheid maar ook ambitie, gedrevenheid, plezier, leergierigheid, wilskracht en saamhorigheid zijn eigenschappen die zo nu en dan naar boven komen drijven. Enkele andere evenementen genieten vanaf nu de aandacht totdat in het najaar een nieuw clubkampioenschap van start gaat. Een nieuw kampioenschap met wellicht nieuwe doelstellingen........