28 09 2018 clubavond 006a02-02-2019 - 'Het eerste' is er na een hectische voorbereiding in geslaagd zich definitief veilig te spelen in de hoofdklasse. De reserves van Tilburg hadden restaurant Happy Italy ingeschakeld om hun eigen inwoner, en onze topscorer van vorig jaar, Tom Swelsen te 'vergiftigen'. Desondanks won DIOS/Eureka de wedstrijd met 11-9 en daarmee is het zeker van nog een jaar hoofdklasse.
 
Op het moment (11 uur) dat definitief duidelijk werd dat de tactiek van de kruikenzeikers was geslaagd, werd auto Kole ingeschakeld. Deze maakte rechtsomkeert richting Tilburg om daarmee het eerste alsnog te voorzien van een volledig tiental. Het bord van Jasper in het tweede team, bleef hierdoor noodgedwongen leeg.
 
De wedstrijd begon met twee redelijk snelle puntendelingen. Eddy en Hubert hadden niet veel te duchten van hun tegenstanders, maar andersom werd het ook nooit benauwd. Daarna sloeg de vlam in de pan. Maarten begaf zich vanaf het begin van zijn wedstrijd al op glad ijs. De toch al wankele positie van onze sportliefhebber werd helemaal aan flarden gescheurd toen er ook nog eens een forcing in het spel kwam. (4-2 Dammend Tillburg)
 
Theo en Michel kregen daarentegen steeds meer grip op de stellingen van hun opponenten. Op het moment suprême werd zelfs overgegaan tot synchroondammen: op hetzelfde moment posteerden de twee kemphanen een indringer op veld 12 en in beide gevallen bleek de VAR ons gunstig gezind: de spitsen werden niet buitenspel gegeven en de achterstand was omgebogen in een voorsprong. (6-4 DIOS/Eureka) De stand werd vrij snel hierna weer gelijkgetrokken. Onze invaller van het laatste uur, Jasper, kreeg te maken met een herintreder die het dammen zeker nog niet verleerd is. Beetje bij beetje vielen de verdedigende linies als een kaartenhuis in elkaar.
 
21 09 2018 clubavond 001aDarja Koullen zorgde daarna voor de derde, en tevens laatste, puntendeling van de middag. Even leek onze dame op voordeel af te stevenen, maar op het einde mocht ze zich toch nog gelukkig prijzen met remise. (7-7) Brion speelde een zeer onderhoudende partij, maar in een dun standje sloeg hij toch een remiseaanbod af. Met recht, want met de zet die volgde, werd duidelijk dat de stelling wel degelijk kansen bood. De tegenstander zag door de bomen het bos niet meer en moest heilloos toezien hoe zijn verdediging werd blootgelegd.Met nog twee partijen te gaan was nog van alles mogelijk. Zeker nadat Marc in een zeer lastig eindspel ook nog eens door de klok ging. (9-9)
 
Alle hoop was tenslotte gevestigd op Rudi. Al vroeg in de partij accepteerde hij een actieve randschijf van zijn collega. Hiertegenover stond een offensieve structuur. De aanval werd alsmaar sterker en in een gewonnen stand was het pleit helemaal beslecht toen ook de klok nog eens onverbiddelijk bleek. (11-9 DIOS/Eureka) Dankzij deze zwaarbevochten overwinning en dankzij gunstige uitslagen van de concurrentie is het eerste team verzekerd van nog een jaar hoofdklasse. Over twee weken volgt nog wel de wedstrijd tegen het sterke team van 020. Je weet wel, die wedstrijd die in het teken staat van die keizer met zijn baard.
 
Michel