12-12-2015-Het zou een lastige middag worden, daar was teamleider Eddy Zijlstra heel stellig over. Het ontbreken van kopman Theo Schippers en vaste factor in vorm, Peter Swelsen zou wel eens cruciaal kunnen zijn. Tel daar bij op dat onze tegenstanders op oorlogsterkte waren gearriveerd in ons clublokaal.......Enkele jeugdspelers hadden bovendien andere verplichtingen en zodoende moest Eddy aanspraak doen op twee bestuursleden om zijn team compleet te maken.

Al snel na aanvang van de wedstrijd vielen de eerste beslissingen. Marcel trok ongelukkig aan het kortste eind tegen Henk Stoop maar even later werd de stand weer gelijk getrokken door Folkert die een overtuigende partij speelde en de winst verdiend voor zich opeiste.

Broer Ivar deed ook goede zaken tegen Bram Verhoef. Een klein moment van onachtzaamheid in het eindspel maakte de winst voor Ivar onmogelijk maar met de verdiende puntendeling die volgde werd de partij tevreden afgesloten.

Raymond speelde een hele goede partij en liet een diep blauwe notering achter in de scorelijst door zijn winstpartij op de ruimte 200 pnt hoger gerate Jan Riesthuis. Eddy speelde een foutloze partij en wist van de sterke Ed Kok te winnen en met nog een aantal hele voordelige standen op de borden behoorde een stunt deze middag opeens tot de mogelijkheden.

De Vlaamste inbreng in ons team was vanmiddag optimaal.  Johan en Raymond, die bovendien ook in het Vlaamse land acteren, speelden onbevangen en net als Raymond sleepte Johan ook de maximale winst binnen. Geheel tegen de verwachtingen in kon de wedstrijd bijna niet meer verloren gaan.

Bram Kole was  uiteindelijk degene die met zijn prachtige winstpartij ook de overwinning van Eureka op zijn naam mocht zetten. Met een verdiende blauwe notering won hij zijn partij tegen Henk Ruesink die ook zo'n kleine 200 pnt meer ratingpunten achter zijn naam heeft staan!

Leo en Maarten waren minder fortuinlijk vanmiddag en moesten hun meerdere erkennen in hun Culemborgse tegenstanders en onze benjamin van vandaag kreeg te maken met een aparte ervaring want zijn tegenstander had een visuele handicap en bediende zich van een apart dambord. Desondanks speelde Marijn onverstoorbaar zijn spelletje en sloot de partij af met een overwinning ( ook in het blauw) en bepaalde de eindstand op 13-7!