15-09-2018-De vakantie is voorbij en de nationale competitie is alweer van start. Dit jaar speelt ons ‘eerste’ team, door de promotie van vorig seizoen, in de Hoofdklasse. Ooit speelde het Eureka van de jaren tachtig ook in de op één na hoogste klasse van Nederland maar destijds heette het nog de ’Eerste Klasse’. De vuurdoop in deze klasse werd meteen op vreemde bodem uitgevochten. RDC Rijnsburg, het tiental dat vorig seizoen uit de ereklasse degradeerde, was de eerste tegenstander van deze nieuwe competitie. Het spreekt vanzelf dat het een spannende aangelegenheid wordt dit seizoen want op papier zijn de meeste tegenstanders veel sterker dan het onze. Het is dan ook niet uitzonderlijk dat vandaag het ratingverschil ruim 250 punten is.
 
De wedstrijd begon in mineur voor onze vereniging. Marijn en vervolgens Maarten moesten het onderspit delven tegen hun sterkere tegenstanders. Daarna werden de eerste bordpuntjes bij elkaar gesprokkeld. Michel en Mark deelden de punten terwijl Brion de eerste, en na afloop bleek, ook als enige een winstpartij op zijn naam schreef. Ook Jasper en Tom moesten uiteindelijk het hoofd buigen. Theo, Eddy en Darja scoorden dan elk nog een puntje waardoor de wedstrijd uiteindelijk werd verloren.
 
Resumerend denk ik dat we als ‘nieuwkomer’ niet helemaal ontevreden mochten zijn. Uiteindelijk zijn er 7 bordpunten bijeen gespeeld en in de wetenschap dat jongste spelers van ons team een prima partij hebben gespeeld hebben en dat Darja zelfs een hele knappe remise tegen Arjen de Mooij(1333) heeft afgeleverd, maakte dat we toch met opgeheven hoofd weer richting Limburg konden gaan.