Dios / Eureka 2 – d’Amateurs

01 10 2016 dios eureka2 damateurs ct 00801-10-2016 - Het is bij mijn weten nog nooit zo druk geweest in de speelzaal van ‘de Weijenberg’ tijdens een officiële thuiswedstrijd. Niet onplezierig druk overigens want de vier teams die het vandaag tegen elkaar opnamen hadden voldoende ruimte om comfortabel hun partijen te spelen. Wel stond vooraf al vast dat dit een enorm spannende middag zou worden aangezien de drie gedoodverfde favorieten in deze 2e klasse E vandaag in één ruimte de tweede ronde van de clubcompetitie speelden. Het tweede team dat veertien dagen geleden bijna voor een stunt zorgde tegen titelkandidaat Cema DVZ 2, moest het vandaag opnemen tegen een andere kandidaat voor het kampioenschap, het combinatieteam d’Amateurs uit St Michielsgestel. Dat zelfde Cema DVZ 2 uit Geleen was vandaag onze gast en mocht de handen uit de mouwen steken tegen ons eerste team.


01 10 2016 dios eureka2 damateurs ct 005Voor Albert Mol was het een dag om maar weer snel te vergeten. Eerst de lange reis vanuit België om vervolgens het lokaal niet op tijd te vinden. Daarna aantreden tegen een veel sterkere tegenstander en al vrij snel overvallen worden door een enorme vlaag van damblindheid. Nee de sympathieke kersverse clubgenoot had vandaag zijn dag niet. Desalniettemin besteedde hij zijn tijd zinvol, maakte kennis met de overige leden en ging ondanks alles met opgeheven hoofd weer huiswaarts.


De toon was gezet! De voorsprong die onze tegenstanders al vroeg in de middag genoten werd ook niet meer afgestaan. Daar waar in de eerste wedstrijd van het seizoen, met name de jeugdspelers nog voor verrassingen zorgde, werd dit keer niet één partij gewonnen.
Een venijnige plakker deed Ivar de das om. Foutieve keuzes zorgden ervoor dat Marcel op riante achterstand kwam; Melvin liep op het verkeerde moment naar dam waardoor deze meteen weer werd afgenomen en zus Darja kwam ongelukkig een schijf achter en moest zich later ook nog eens uit een hekstelling bevrijden ten kostte van nog een schijf. Dit waren nog eens acht punten voor onze tegenstanders.


01 10 2016 dios eureka2 damateurs ct 006Raymond, Jasper, Remon, Herman en Bram zorgden voor de vijf bordpunten die uiteindelijk op het scorebord bijgetekend werden. Jasper mocht bovendien trots zijn op een mooie blauwe vermelding op toernooibase door zijn remise tegen John Wilsens (1075)! Enfin.....twee van de drie favorieten zijn achter de rug. Rest nog de wedstrijd tegen het eerste team waarna wellicht ook voor dit team wat overwinningen gescoord zullen worden.


Einduitslag 05-15