DVZ 2 - Dios/Eureka 2

Vandaag is de eerste wedstrijd van het nieuwe Dios/Eureka 2. We moeten meteen tegen het gedegradeerde De Vaste Zet 2 dat dit seizoen als favoriet ook een gooi naar de titel doet.. Dit belooft dus een pittige wedstrijd te worden vooral omdat het juist onze taak is om zoveel mogelijk bordpuntjes af te snoepen ten gunste van ons eerste team dat deze eerste ronde tegen het combinatieteam uit Maastricht aantreedt..


Aangekomen in het Geleense Plenkhoes, zijn de lotingen inmiddels bekent. Snel worden de boekjes erbij gepakt om te kijken hoveel honderd ratingpuntjes de tegenstanders meer hebben. Als er geen non-blauwe uitslagen zouden komen, dan zouden we maximaal 5 puntjes halen. ( Opeens doemt een deuntje in mijn hoofd op." Imagine Dragons - Warriors" ( https://www.youtube.com/watch?v=VP9I8ZUwKpc )


Na het 'korte' praatje van Dieter, worden de klokken door de arbiter gestart en worden de eerste houtjes rustig van hun plek geschoven. Terwijl de tegenstanders denken, kunnen we genieten van het panorama dat op de muur geschilderd is. Het betreft het "Daniker bos". Het rode seinlicht suggereert dat er net een trein voorbij is gekomen. Dan komt de eerste strijd tot zijn einde. Een resultaat dat zo diep blauw is, dat het niet meer van zwart te onderscheiden valt. Melvin Koullen (498) tegen Martin van der Hout (1058). In een vrij prima klassiek trapt Martin in een zetje en geeft meteen op.

 

 

Inmiddels is het op bord 3 explosief geworden. Zowel Ivar Jansen (772) als Martijn van Gortel (1221) hebben een flankaanval. Deze partij zal zowiezo niet in een puntendeling eindigen. Maar naar welke kant de winst uit zal slaan, is nog niet bekend. De manege van de schildering ligt er vredig bij als Valère Hermans (1025) een Kaatsingzetje uithaalt tegen Albert Mol (*n*). Albert probeert nog een puntje te halen, maar het mocht niet meer baten.Op het bord naast mij heeft Raymond Vandecaetsbeek (886) Dré Peeters (883) verslagen in een gedegen klassiek. Dré's lange vleugel was aan het eind van de partij te leeg om Raymond tegen te kunnen houden. 

Als Remon Gadjradj (904) tegen Anton van Drumpt (1077) in een bloedeloze remise eindigt, staan we warempel met 5-3 voor. Dat is al meer dan verwacht, tijd dus voor een ander liedje. ( https://www.youtube.com/watch?v=Jw9i0bu7PyQ ) De bom is dus op bord 3 afgegaan, in het voordeel van Martijn. Ook trapt Jasper Kole (545) in een spannende partij tegen Clemens Crucius (1040) in een zetje. Een achtergebleven schijf in een korte vleugelopsluiting laat Crucius netjes naar dam slaan en Paul Stevelmans (773) sneuvelde na lange tijd in een klassiekje tegen Dieter van Gortel (1007).


De laatste verliespartij wordt geincasseerd door Peter Swelsen's lookalike, de sympathieke Johan Evens (870) die het opneemt tegen Bert Verton (1096). Na een halve-hek en langevleugelopsluiting ontploft de zaak en heeft Bert te veel tempo's voor,  om hem tegen te kunnen houden. Gelukkig speel ik zelf een prima eerste wedstrijd van het seizoen. Tegen Ton van Hove bouw ik gestaag mijn formaties en wist uiteindelijk een fraaie voorpost in te nemen. Hierna kreeg ik makkelijk spel, slaagde erin om de damlijn te bereiken waarna Ton nog enkele zetten doorspeelde en in een overmachtseindspel tenslotte opgaf wat mij ook nog eens een fraaie blauwe vermelding bij toernooibase opleverde! De tussenstand is dan 11-7  voor de gastgevers.


Op bord 6 speelt Darja Koullen (741) tegen Djordy Suijlen (877). Een interessant klassiekje ziet er rustig uit, en Djordy vraagt remise, wat Darja afslaat. Dan komt er een afwikkeling die er evenwichtig uitziet, en Djordy vraagt opnieuw remise, wat opnieuw wordt afgeslagen. Vijf zetten later, als beide op dam komen, volgt het ritueel opnieuw. Tien zetten later heeft Darja drie dammen en staan drie van Djordy's schijfjes in een klaverblaadje aan de rand. Een simpel vangetje en een blauw resultaat kan worden genoteerd, wat best uitzonderlijk is als het twee jeugdspelers betreft.

Dit geeft een eindstand 9-11 verlies, wat een meer dan uitstekend resultaat is. Vooral mini-Brion, die vandaag heeft gewonnen en vorig week, in de provinciale clubcompetitie, tegen Dieter remise heeft gespeeld, en mini-Olga, die vandaag ook blauw resultaat geboekt heeft en vorige week tegen Jan Schoenmakers remise speelde! Voorwaar een prachtig begin van het nieuwe seizoen!