20 02 2019 lk bo 2019 00520-02-2019-Eigenlijk is het ongelooflijk wat Olga en Brion Koullen - Kamychleeva, Theo Schippers met Marcel Eummelen en André en Wiel Maertzdorf voor elkaar krijgen. Zo’n kleine veertig kinderen stonden te trappelen om namens hun school te spelen om het kampioenschap van Limburg. Strijdtoneel was dit keer het ‘Sam-Sam’ gebouwtje in Heerlen waar rond de jaarwisseling ook al een jeugdtoernooi werd gehouden. Net als destijds werden we ook deze keer ontvangen en verzorgd door Theo Latten die met genoegen vanuit zijn keukentje de taferelen gade sloeg.

Er waren vandaag zelfs twee scholen die nog nooit aan een toernooi hadden deelgenomen. ‘De Harlekijn’ uit ‘het Eikske’ in Landgraaf en ‘De Blokkenberg’ uit Kerkrade werden meteen in het diepe gegooid door de deelname aan het Limburgs Kampioenschap. De grootste winst was dan misschien wel de gewaarwording dat er nog veel meer kinderen zijn die achter een dambord kruipen om iemand anders proberen de loef af te steken.

20 02 2019 lk bo 2019 036In totaal waren er 9 teams in de categorieën welpen en pupillen. Dit betekende dat er iedere keer wel een team vrij was. Geen probleem want dan kon er buiten lekker even stoom worden afgeblazen. Aangezien er een ronde toernooi werd gespeeld, stonden dus ook negen ronden op het programma en zou de middag om een uur of vijf zijn hoogtepunt hebben tijdens de prijsuitreiking.

Na drie ronden begon zich duidelijk al het één en ander af te steken. De thuis spelende school, ’de Wegwijzer 1’ stond met haar pupillenviertal samen aan kop met het pupillenviertal van ‘De Kring 1’ uit Beek. Het welpenviertal van ‘de Wegwijzer 2’ was in de derde ronde vrij en moest lijdzaam toekijken hoe de twee pupillenviertallen uitliepen. Dit was niet zo erg want uiteindelijk moest ieder team een keertje aan de zijlijn toekijken, werd de fanatieke jongelingen uitgelegd.

20 02 2019 lk bo 2019 031Het venijn zat hem ook vandaag in staart want in de zesde ronde bewees het welpenteam van ‘de Wegwijzer 2’ hun collega’s van het eerste team, een hele grote dienst door de pupillen van ‘de Kring ‘op gelijkspel te houden. Het eerste team van ‘de Harlekijn’ wint haar eerste wedstrijd van ‘de Blokkenberg’ en ook ‘de Wereldwijs’ uit Schaesberg wint van in deze ronde van het welpenteam ‘de Wegwijzer 3

De spannendste wedstrijd van dit toernooi vond plaats in de achtste ronde. De eerste teams van ‘de Wegwijzer’ en van ‘de Kring’ speelden tegen elkaar. En net als zo vaak wanneer twee teams aan elkaar gewaagd zijn eindigde deze wedstrijd in 4 tegen 4! Pikant detail is dat ‘de Kring 1’ nu bij het ingaan van de laatste ronde bovenaan stond met 1 punt voorsprong op ‘de Wegwijzer 1’. In de negende en laatste ronde is het team uit Beek echter vrij en moet gespannen afwachten wat het Heerlense team tegen het viertal van ‘de Blokkenberg’ gaat doen.

20 02 2019 lk bo 2019 031Na afloop bleek, enigszins verwacht, dat het team uit Kerkrade geen match was voor ‘Wegwijzer 1’. Het Heerlense pupillenteam wint dus het scholenkampioenschap met 1 puntje meer dan het pupillenteam uit Beek. Ook de welpen van ’de Wegwijzer’ doen vandaag goede zaken en eindigden op de derde plek.

Belangrijkste is echter dat in de uiteindelijke ranglijst de pupillen en welpen apart in gesorteerd worden. Immers de beste teams in beide klassen mogen hun scholen vertegenwoordigen in het Nederlands Kampioenschap. Dat betekent dat in ieder geval zowel ‘de Wegwijzer’ als ook ‘de Kring’ met een pupillenteam en een welpenteam mogen deelnemen aan het NK.

Bekijk de uitslagen op toernooibase

 

Ranglijst categorie pupillen
nr. team cat. aw tot wp
1 de Wegwijzer 1 Heerlen P 8 15 57
2 de Kring 1 Beek P 8 14 58
3 Wereldwijs Schaesberg P 8 08 64
4 Harlekijn 1 Schaesberg P 8 05 67

 

Ranglijst categorie welpen
nr. team cat. aw tot wp
1 de Wegwijzer 2 Heerlen W 8 13 59
2 de Kring 2 Beek W 8 07 65
3 de Wegwijzer 3 Heerlen; W 8 07 65
4 Harlekijn 2 Schaesberg W 8 03 69
5 CT Blokkenberg/de Kring W 8 0 72