20-08-2016 - van 15 tot en met 20 augustus vond in Hoogeveen het MTB Open 2016 plaats. Dit sterk bezette toernooi werd ook bezocht door Brion, Olga, Melvin en Darja maar ook Jitse Slump besloot om zich in het deelnemersveld te voegen.

Melvin sprokkelde drie remises en een overwinning bijeen en eindigde daarmee met vijf punten op een verdienstelijke 93e plek. Darja speelde een reeks goede partijen en mag zeker tevreden terugkijken op een geslaagd toernooi! Hoogtepunten waren een 'blauwe'remise tegen niemand minder dan Nick Waterink (1211) en een net zo blauwe vermelding met haar remise tegen Gerlof de Jong (1018)! Verder scoorde ze nog twee winstpartijen en nog een remise wat haar totaal op 7 wedstrijdpunten bracht. Op de ranglijst komen we haar tegen op de 70e plaats!

Elisabeth Kramer, de jonge tegenstandster van Brion in de eerste ronde zal diens achternaam niet snel vergeten. Vol goede moed met 0 punten een toernooi beginnen is nooit leuk. Vooral als je in de tweede ronde nogmaals onderuit gaat tegen een 'Koullen'. Toen eiste Melvin de overwinning voor zich op..... Met in totaal 3 overwinningen en drie remises eindigde Brion met 9 punten op de 30e plaats!

Slechts eenmaal moest Jitse in dit toernooi de punten bij zijn tegenstander laten. De Russische Aygul Idrisova was Jitse in de zesde ronde te slim af. De vier winstpartijen en drie remises waren goed voor 11 punten en een 13e plaats.

Olga speelde in het toernooi een prima generale voor haar WK match die op vrijdag 2 september begint! 3 winstpartijen en vijf maal een gelijkspel resulteerde met elf punten in een 11e plaats en was daarmee meteen ook de beste Limburgse in dit toernooi!

Martijn van IJzendoorn werd na acht ronden overtuigend de toernooiwinnaar met slechts één verliespunt! Macodou NDiaye (2e) en Sven Winkel (3e) volgden op ruime achterstand met 12 wedstrijdpunten.