Banier Frontpage

De Gazet

De Kronieken

 

De Spelregels

Toernooibase

Agenda

Geen evenementen

Like ons!

 

 

Ondertussen op Facebook

×

Bericht

Failed loading XML... attributes construct error Couldn't find end of Start Tag rss line 1 Extra content at the end of the document

Genk, 18-10-2008 - VK sneldammen 2008-2009 - Eindelijk was het weer zover. Na een jaartje wachten, krulden de vingers, jeukten de hersens en smakten de tongen voor de start van het Vlaams blitz kampioenschap 2008.Vierentwintig Vlaamse dammers vertoonden trots weer hun damkunstjes op het honderd ruiten bord.

In de eerste klasse trachtte, bij de start de man in vorm van Heule, Jimmy Depaepe het laken naar zich toe te trekken maar de vinnige concurrenten uit Kortrijk gaven thuis. Vooral de vinnige en de talentvolle maar vooral sympathieke Wim Dekimpe toonde dat hij steeds meer in zijn mars heeft. Ook de ervaren en klasrijke Yves Vandeberg speelde het spel aan de top mee. Zonder om te kijken, snelde Jimmy echter naar een nieuwe en verdiende titel die hij na een heftige strijd bekroonde met een zege tegen zijn rechtstreekse opponent Wim Dekimpe. Enkel Yves Vandeberg slaagde met een remise erin om Jimmy van het maximum van de punten te houden.

 

Wim bekroonde zijn prachtig tornooi met een tweede plaats en met toch een mooie score van 18 punten op 22. Met dit puntenaantal spurtte hij Yves voorbij die als enige een punt tegen Jimmy veroverde, maar die telkens een punt liet liggen tegen de andere Kortrijkspelers Eddy en Kenny. In de subtop toonde de eerste van de vier musketiers die ook bij het Nederlandse Eureka aantreden, Janes de Vries zich heer en meester in de strijd voor de vierde plaats. Ook zijn score van 15 punten mag gezien worden.

Twee van die andere musketiers streden in hun snedige duels voor de vijfde plaats. Toen de wolken, de rook en de mist optrokken, bleek Eddy Janssen aan het langste eind getrokken te hebben. Met 11 punten ging hij Raymond Vandecaetsbeek en een opnieuw knap spelende Kenny Leroy vooraf. Kenny heeft duidelijk zijn laatste woord nog niet gezegd. Deze jonge en knappe combinatiespeler heeft nog een hoog groeipotentieel. De top vijf is bij deze gewaarschuwd. Kenny komt er aan!

In de tweede helft van de rangschikking speelden de mannen van Kortrijk Alex Libbrecht en Freddy Egels een meer dan verdienstelijk tornooi. In de laatste ronde hield Alex, Raymond van een vijfde plaats en snelle Freddy was een taaie klant voor de meeste dammers in zijn reeks. Hij verloor maar vier keer. Dit is een prestatie op zich. Hij behaalde onder ander remise tegen de top vijf spelers Wim Dekimpe en Janes de Vries.

Onderaan slaagde de vierde van de musketiers Bram de Vries met zes punten erin om Rik Devroe van Kortrijk achter zich te houden. Daarnaast speelde de nestor van het tornooi Jan Vandijck een verdienstelijk tornooi en slaagde hij er met meer dan degelijk spel in om Eddy verdiend twee punten te ontfutselen.

In de tweede klasse bleek dat Wim niet de enige talentvolle dammer in de familie is. Ook zijn jongere broer Jens kan een meer dan aardig potje dammen en behaalde vlotjes de titel in deze reeks met net zoals in eerste klasse een monsterscore van 21 punten op 22.Hij kreeg evenwel nog stevige concurrentie te verduren van de alsmaar sterker wordende Keita Desmet die 19 punten behaalde. Achter hen veroverde de uittredende Vlaams kampioen in de tweede klasse Johan Evens met 18 punten de derde plaats op het podium.

Lees ook het verslag van Raymond Vandecaetsbeek (inclusief eindranglijst