dirk pors 2006
Dirk Pors
10-02-2006 - Nieuwsbericht - Vrijdag 10-februari 2006 is onze vriend en damcollega Dirk Pors overleden. Dirk was al een geruime tijd ziek en hekelde het feit dat hij niet meer actief zijn geliefde damsport kon beoefenen.

Ergens in februari 1998 stapte Dirk ons clublokaal binnen, legde een biljet van vijftig op de tafel en vroeg dringend doch beleefd of hij lid mocht worden. Uiteraard werd meteen ingestemd met zijn verzoek en na de eerste kennismaking werd hij meteen in de groep opgenomen.

Geboren in de Randstad, lid geweest bij diverse verenigingen en na diverse verhuizingen terecht gekomen in Limburg, zocht hij ook hier meteen naar een damvereniging. Zijn keuze viel gelukkig op Eureka waar hij ruim acht jaar lid is geweest.

Dammen was zijn passie. Achter het bord was Dirk in zijn element. Verwikkeld in de strijd tussen witte en zwarte schijven leek hij haast onbereikbaar voor impulsen van buitenaf. Alleen als alles naar wens verliep maakte hij vluchtig een praatje met een clubgenoot. Na afloop van de partij werd hij spraakzamer. Honderduit kon hij vertellen over belevenissen bij al die andere verenigingen. Ook ervaringen opgedaan bij de diverse werkkringen passeerden regelmatig de revue. Menigeen heeft dan ook wel eens zijn buik moeten vasthouden van het lachen.

In de onderlinge competities behaalde Dirk verdienstelijke resultaten en heeft al verschillende malen een prijs in de wacht weten te slepen. Ook was hij geruime tijd een vaste kracht in het provinciale team waar hij meer dan eens het beslissende puntje binnen wist te slepen.

Dan wordt Dirk ziek en is niet meer in staat om regelmatig de clubavond te bezoeken. Later moest hij zelfs zijn geliefde sport definitief vaarwel zeggen.

Met het overlijden van Dirk verliezen we een trouw lid die naast de sportieve verrichtingen ook begaan was met het wel en wee van de andere clubgenoten.

Dirk is 75 jaar geworden. Damvereniging Eureka wenst zijn vrouw en naaste familieleden de kracht toe om dit verlies te kunnen dragen!

Dirk, rust in vrede.


Bestuur Damvereniging Eureka