17 03 2019 Boekuitreiking John van den Borst 017 web17-03-2019- In hartje Utrecht vond vanmiddag een bijzondere middag plaats. In café ‘de Stadsgenoot’ werd ons ere-lid- John van den Borst door naaste familieleden en een select groepje vrienden en kennissen uit de damwereld in het zonnetje gezet met als hoogtepunt de uitreiking van een fraai boekwerk vol met foto’s, anekdotes en stukjes techniek gerelateerd aan de fraaie damloopbaan van de grootmeester.

“Een ode aan deze romantische speler, succesvolle (inter)nationaal grootmeester, gepassioneerd trainer en coach, liefdevol vaderfiguur en bovenal een bijzondere vriend” schreef initiatiefnemer, auteur en samensteller van het fraaie naslagwerk, Pim Meurs, voor op de kaft. In het geniep werd één en ander zorgvuldig voorbereid. Foto’s, verhalen en feitjes werden een geruime periode vooraf aan deze middag verzameld en ingepast in het boekwerk dat op het hoogtepunt van de middag aan John werd uitgereikt.

Familieleden en een groepje vrienden en kennissen uit de verschillende periodes van zijn damloopbaan, werden uitgenodigd om samen deze middag met John te vieren terwijl de beste man tot op de drempel van het cafeetje geen flauw idee had wat hem te wachten stond. De verrassing was dus compleet en nadat John door Pim Meurs werd verwelkomt, werd hij onder het genot van een drankje samen met zijn familie naar een zithoek gedirigeerd om even van de schrik te bekomen.

17 03 2019 Boekuitreiking John van den Borst 010 webMet behulp van een scherm en dia’s vertelde Pim de hele loopbaan van John van den Borst. Zo kwam ook de Eureka periode voorbij die door Frank Verdel en Marcel Karssing werd toegelicht. Verder zijn periode bij het Drents Tiental en uiteraard de Denk en Zet periode. Zowel de teamsuccessen als ook zijn persoonlijke hoogtepunten als dammer en als trainer passeerden de revue.

Hoe bijzonder is het nu te concluderen dat zoveel mensen in Limburg, in Gelderland, in Drenthe en in Utrecht los van elkaar zo’n sympathie voor één enkele persoon hebben ontwikkeld dat de behoefte is ontstaan om hun held eens een keertje in het zonnetje te zetten. Hoe mooi is dan ook het initiatief van met name Pim Meurs om deze middag te organiseren en vooral het enorme werk te verzetten om zo’n prachtig cadeau te kunnen overhandigen.

De grootmeester was ervan onder de indruk en bedankte na afloop iedereen persoonlijk tijdens zijn ereronde door het café.

17 03 2019 Boekuitreiking John van den Borst 001 web