08 02 2019 NK CAT B Dennis Joosten 001w08-02-2019 - In het Overijsselse Westerhaar vindt al vanaf maandag 4 februari het Nederlands Kampioenschap in de B-en C categorie plaats. In het door ‘Witte van Moort’ georganiseerde toernooi vinden we naast DVZ-coryfee, Dieter van Gortel, ook onze clubgenoot Dennis Joosten aan. Beide Limburgers gedreven om een behoorlijk resultaat te behalen in de B-categorie.

Al in de vorige eeuw leerde Dennis het damspelletje bij zijn club DIOS uit Brunssum en groeide daar uit tot één van de belangrijkste spelers van zijn vereniging. Eén van de hoogtepunten destijds was het kampioenschap van Nederland voor viertallen. Nu, na jaren van afwezigheid laat ‘onze’ Dennis zien dat hij het spelletje niet verleerd heeft.

Na zijn terugkeer in 2016 bezoekt hij regelmatig de clubavond en sloeg hij aan het trainen. Voor Raes DC Maastricht acteert hij ondertussen met succes in de nationale clubcompetitie.

Nu volgt in Westerhaar de ultieme krachtmeting tijdens het NK in de B-categorie. De eerste ronde begint Dennis voortvarend met een overwinning op Jeffrey Steen .De kop is er af……

De dinsdag die volgde was er een met gemengde gevoelens. Eerst verloor hij de in de tweede ronde zijn partij maar herpakte Dennis zichzelf en sloot in de derde ronde de dag met een overwinning af. Drie gespeeld en vier punten is een prima gedeelde derde plek na de tweede speeldag.

Die verloren partij was tot nu toe echter de laatste partij die Dennis met nul punten afsloot. In de vierde en zevende ronde werden de partij onbeslist beëindigd terwijl in de vijfde en zesde ronde weer prachtige winstpartijen werden gespeeld.

Vandaag, met nog 1 ronde voor de boeg, staat Dennis op een prachtige gedeelde tweede plek met slechts één puntje achterstand op de koppositie. Alles lijkt nog mogelijk en we zullen duimen dat ook de laatste partij met goed resultaat wordt afgesloten. ……

Foto: D. van Gortel