25 01 2019 Training Michel Stempher 00125-01-2019 - De aangekondigde training die Michel Stempher gaf op vrijdag 25 januari, werd druk bezocht. Hoewel ook spelers van buiten onze vereniging werden uitgenodigd, waren  Andy Damen en Frank Verdel de enigen die de uitnodiging hadden aangenomen.
Het thema was dit keer de 'Hooglandaanval'. Aan de hand van twee modelpartijen, waarin Michel zelf de hoofdrol speelde, werd de aanval uitgelegd maar nog belangrijker, werd gewezen op de kleine verschillen die zo'n aanval tot een succes maakt of juist tot de ondergang leidt...... 
Ook bij dit speltype sluipen er typische slagzetjes die bijna allen draaien om het sleutelveld 22. Die slagzetjes werden geoefend aan de hand van 24 diagrammen. 
25 01 2019 Training Michel Stempher 001Na de ingelaste drinkpauze werd in groepjes een derde partij bekeken waarbij de opdracht was om belangrijke momenten op een leeg diagramvel in te vullen. Uiteraard bleef het thema de Hooglandaanval. Tenslotte werd een partij op het demonstratiebord nagespeeld, waarbij iedereen de 'volgende zet' mocht raden. Fout geraden betekende niet automatisch dat de zet ook niet goed was maar wel dat de beurt naar de volgende toeschouwer ging.
Een leuke afsluiter van een voortreffelijke training. Binnenkort zal een . PDF versie van de hele training als downloadbestand worden aangeboden.