atlantis restaurant Izmir TurkijeEK 2016 in Turkije - In het Turkse Izmir wordt van 18 oktober tot en met 27 oktober het Europees Kampioenschap verspeeld. Van het Nederlandse team zijn onder andere, de huidige Europese Kampioen, Roel Boomstra, Martijn van IJzendoorn, Wouter Sipma en onze eigen Jitse Slump aanwezig. Bij de dames zijn namens Nederland Vitalia Doumesh, Heike Verheul en Esther van Muijen van de partij. Bij de dames verdedigd de Oekra├»ense Olga Baltazhy haar titel. Opmerkelijk is dat bij het vorige Europees Kampioenschap ruim twee maal zoveel deelnemers waren dan  bij het huidige EK in Izmir.

De eerste ronde die voor woensdag 18 oktober gepland stond is uitermate succesvol verlopen voor Jitse. Met een puntendeling tegen Alexey Chizhov mag je zeker spreken van een prima toernooistart!! Met uitzondering van Jos Stokkel en Wouter Sipma, sloten de overige Nederlanders ook hun partij met een remise af. Jos Stokkel won zijn partij van Vassily Ivanchuk en Wouter won van de Rus Marsel Sharafutdinov.

Bij de dames speelde Heike Verheul in de eerste ronde remise tegen de huidige wereldkampioene Natalia Sadowska!  Vitalia Doumesh won haar partij tegen de Oekra├»ense Daryna Mosiienko!  Esther van Muijen was minder fortuinlijk; zij verloor haar eerste partij.

 Na het Europees Kampioenschap wordt op dezelfde locatie ook het WK jeugd verspeeld waarbij naast Jitse Slump ook Darja Koullen en Melvin Koullen zullen meedingen naar een goede eindklassering.

Toernooiwebsite EK 2016 in Izmir