01-07-2016-BBQ 2016 – Deze vrijdagavond was het weer zover! De jaarlijkse, en altijd oergezellige afsluiting van het seizoen stond op het programma. Aanvankelijk leek deze datum onbedoeld een beetje verkeerd gekozen. Onder andere vakantieplannen en natuurlijk het EK voetballen leken ( figuurlijk gesproken) roet in het eten te gooien maar uiteindelijk werd ‘de Weijenberg’ gevuld met een kleine 25 deelnemers om samen een hapje te eten en gezellig een drankje te drinken. Ook de huldiging van de clubkampioenen stond traditiegetrouw weer op het programma.


Met vereende krachten werd de barbecue uitgeladen, in elkaar gezet  en op de gasfles aangesloten en werden de salades, bestek en alle randaccessoires  uitgestald op een tafel zodat alles op tijd klaar zou zijn voordat de eerste leden arriveerden. Terwijl Bram het administratieve gedeelte voor zijn rekening nam,  iedereen welkom heette en trakteerde op zelfgemaakte consumptiebonnen, wierp Wilbert zich op als ‘grillmaster van de avond ’en ontfermde zich op het balkon als een ware professional over de barbecue. De indrukwekkende stukken vlees, ook dit jaar weer besteld en in Duitsland bij de slager afgehaald door Leo en Gerda, waren inmiddels ook ter plekke zodat Wilbert enthousiast aan de slag kon gaan.

Halverwege de avond, iedereen had zich inmiddels al tegoed gedaan aan drinken en eten, was het woord aan onze voorzitter. De uitreiking van de verschillende clubcompetities van het afgelopen seizoen was nu aan de orde. Voor de huldiging van de clubkampioenen had Herman dit jaar toch wel heel bijzonder mooie prijsjes in de wacht weten te slepen en als eerste was het Kampioenschap van Parkstad aan de beurt. Al enkele jaren spelen we onze ‘gewone’ onderlinge tot volle tevredenheid volgens het Moyenne systeem. Het frequent spelen wordt beloont maar ook de leden die onregelmatig op de clubavond kunnen zijn kunnen gewoon hun partijtje spelen. Herman Pijnenburg feliciteerde  achtereenvolgens Bram Kole ( 3e plaats), Maarten Everduim ( 2e plaats) en als laatste Dennis Joosten als Kampioen van Parkstad 2015-2016!

Zoals altijd wordt het seizoen altijd geopend met het Sneldamkampioenschap.  Bij de opening van het seizoen 2015-2016 bestond onze vereniging nog uit twee aparte clubs en toen werd er nog steevast gespeeld om het sneldamkampioenschap van Eureka. Marius Coolen (3e), Maarten Everduim (2e) en Bram Kole (kampioen) werden vervolgens door Herman naar voren geroepen om hun prijs, vergezeld van de felicitaties,  in ontvangst te nemen.

Topscorers.
In de nationale clubcompetitie werd Folkert Janssen topscorer van onze vereniging. Met 13 punten uit 9 wedstrijden scoorde hij 1 puntje meer als captain Eddy Zijlstra die 12 bordpunten bij elkaar speelde. In de nationale lijst eindigde Folkert op een uitstekende 12e plaats!( héél goed Folkert!!)

In de provinciale competitie namen we deel met 2 teams . Topscorer van Dios Eureka 1 werd Dick Huitink met 9 punten uit 6 wedstrijden. Tom werd tweede met 8 punten uit vijf wedstrijden. In de provinciale lijst eindigde Dick op een zevend plaats!

Jasper Kole werd met een prima 50% score topscorer van Dios Eureka 2!! Jasper speelde 5 wedstrijden en scoorde 5 bordpunten. In de provinciale lijst eindigde Jasper op de 20e plaats!! ( héél  goed Jasper!!)

40 jaar lid!
De huldiging van Eddy Zijlstra als 40-jaar lid van de vereniging zal op een later moment plaatsvinden omdat hij van een welverdiende vakantie geniet.

En last but not least werden Leo en Gerda bedankt voor hun inzet van het afgelopen periode. Gerda ontving in naam van Leo een mooie bos bloemen als dank omdat hij jarenlang onze penningmeester is geweest en altijd met hart en ziel gewaakt heeft over de financiële situatie van de club. Gerda zelf werd in de bloemetjes gezet omdat zij altijd voor ons klaarstaat en een prima gastvrouw is voor onze vereniging. (…..en Nathalie en Jan van het Trefcentrum vergeten we uiteraard ook niet!)

De avond werd hierna gezellig voortgezet totdat iedereen voldaan huiswaarts keerde. Na afloop werden enkele handen weer ineen geslagen en werd samen alles weer opgeruimd en schoongemaakt en zo kwam er een einde aan een gezellige laatste clubavond van dit verenigingsseizoen.

We wensen iedereen een hele fijne vakantie en voor degenen die gaan deelnemen aan een zomertoernooi heel veel succes!

 

Foto's: Brion Koullen, Marcel Karssing

 

 

 

 

.