25-06-2016-Jubileum PLDB en DVZ – Voorafgaand aan de simultaanwedstrijden die door De Vaste Zet werden georganiseerd naar aanleiding van het 80-jarige jubileum van De Vaste Zet en de PLDB, werden een aantal spelers gehuldigd vanwege hun jarenlange (onafgebroken) lidmaatschap van de KNDB. Zo kreeg onze eigen Eddy Zijlstra een speldje opgeprikt door de voorzitter van de KNDB omdat hij al 40 jaar lid is.

Lei Schepers ( 40 jaar), Cees Crottje ( 50 jaar) en André Maertzdorf ( 50 jaar) werden ook gehuldigd.

 

 

 

 De simultaanwedstrijden van Roel Boomstra en Jitse Slump zijn succesvol verlopen. Roel Boomstra speelde tegen 22 tegenstanders waaronder vijftal spelers van Dios Eureka. Raymond Vandecaetsbeek, Dick Huitink, Jasper Kole en Martin Kole moesten uiteindelijk het hoofd buigen voor de grootmeester. Peter Bronstring was één van de vier spelers die een knappe remise wist  te bereiken. Naast Peter wisten ook Wiel Okrogelnik, Wiel Maertzdorf en Ove Verdel het tot remise te brengen.

 

 

 

Jitse Slump speelde ook tegen 22 spelers en moest vijf remises toestaan. Van onze vereniging speelden Paul Stevelmans, Harry Disch, Herman Pijnenburg, Bram Kole en Jacob Slump tegen het jonge talent maar geen van hen wist een puntje te scoren. Dieter van Gortel, Pieter-Jan Rijken, Joost de Heer, Hans Vermeulen en Frits Gorski  waren fortuinlijker en deelden de punten met Jitse.

 

 

  

 

.