11-06-2016 –NK Sneldammen 2016 –  Met  acht deelnemers was Limburg vandaag bijzonder goed vertegenwoordigd tijdens de nationale sneldamkampioenschappen in Utrecht. Van die acht deelnemers zijn dan ook nog eens 6 lid van onze vereniging en ééntje……ach die blijft eigenlijk altijd een beetje lid……

Was de goede vertegenwoordiging eigenlijk al een enorme opsteker blijkt aan het einde van de middag er ook nog eens bijzonder goed gepresteerd is. Olga Kamychleeva laat, in aanloop naar de tweekamp om de wereldtitel, er geen twijfel over bestaan wie er bij de vrouwen de beste is. Na 10 ronden nam Olga de leiding en stond deze ook niet meer af. Met 1 punt voorsprong op Heike Verheul werd de nationale sneldamtitel alvast overtuigend veroverd!

Categorie B
Peter Swelsen wist in de categorie B in de voorrondes op een 7e plek te eindigen en daarmee door te dringen tot de eerste finalegroep. In deze finalegroep verzamelde  Peter  zes punten waarmee hij op een prima zesde plek in de eindranglijst eindigde.

Zoon Tom was minder fortuinlijk en eindigde bij de voorrondes in de middenmoot wat hem een plaats in de tweede finalegroep opleverde. Aanvankelijk reisde Tom alleen maar af als supporter maar eenmaal aangekomen mocht hij invallen in de B-categorie. In de tweede finalegroep eindigde Tom met vier puntjes op de 7e plaats.

Categorie C 

Djordyy Suijlen deed goede zaken in categorie c door in de voorrondes op de tweede plek te eindigen. Hiermee verwierf hij zich een plaats in de eerste finalegroep waar hij met zeven punten op een keurige vijfde plaats in de ranglijst het toernooi afsloot.

Jeugdtoernooi

Bij de Junioren eiste Jitse Slump na een spannende eindstrijd de titel voor zich op. Jitse is eigenlijk zoiets als een zware locomotief.  Het kost enige tijd om op gang te komen,  met als gevolg dat er wel eens puntjes gemorst worden,  maar eenmaal op snelheid is hij niet meer te stoppen. Zo ook vandaag. Na drie ronden gespeeld te hebben stond hij twee punten achter op concurrent Wouter Wolff. Pas in de voorlaatste ronde stelde Jitse orde op zaken door van zijn directe tegenstander te winnen. Vervolgens sloot hij het toernooi ook nog winnend af en was de titel veilig gesteld.

Bij de aspiranten schitterde Darja Koullen door op de tweede plek te eindigen in de voorronde terwijl clubgenoot Marijn Jans met een 15e plek tevreden moest zijn. In de eerste finalegroep van de aspiranten vergaarde Darja twee overwinningen wat een zevende plaats opleverde. Marijn mocht in de tweede finalegroep plaatsnemen en eindigde met 11 punten op een fraaie eerste plaats!

En ook onze Melvin speelde een prima toernooi. In de welpengroep wist hij overtuigend een finale plek voor de eerste groep af te dwingen door in de voorronde de zevende plaats te bezetten. In de finaleronde viel Melvin met acht punten net buiten de prijzen en eindigde hij op een keurige vierde plaats!

 

 

 

 De podia:      
Categorie 1 2 3
Categorie A:  Roel Boomstra  Alexander Baljakin Wouter Sipma
Categorie B Jeffrey Steen Wijnand Voskuil Jr. Rein van der Wal
Categorie C: Wouter van den Berg Nirandjan Mohabier  Gerrit Roeterdink
Vrouwen Olga Kamychleeva Heike Verheul Ester van Muijen
Junioren Jitse Slump Wouter Wolff  Nick Waterink
Aspiranten Marco de Leeuw Dirk Vet  Jorne Huiting
Pupillen Emre Hageman Machiel Weistra Tom Rinner 
Welpen Roland Kreeft   Wilmer Oostindjer Frank de Bruijn

 

 

                      

Foto's:Brion Koullen